This is not Romeo & Juliet του Αργύρη Πανταζάρα. Μια παράσταση σταθμός για το Σύγχρονο Θέατρο!

Η πολυαναμενόμενη παράσταση του Αργύρη Πανταζάρα «This is not Romeo & Juliet», βασισμένη στο Σαιξπηρικό αριστούργημα, θα παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο θέατρο Πορεία.

Ο Αργύρης Παντζάρας και η Έλλη Τρίγγου ενσαρκώνουν με μοναδικό τρόπο δύο αιώνια έφηβους που ερωτεύονται σε ένα πάρτι μεταμφιεσμένων. Τα δύο παιδιά ονειρεύονται, δραπετεύουν από τη ζωή, και συνομιλούν με τον θάνατο με τόσο δυνατές ερμηνείες που κυριολεκτικά καθηλώνουν το κοινό το οποίο παρακολουθεί εκστασιασμένο αυτή τη τόσο ξεχωριστή παράσταση.

Σε έκσταση όμως βρίσκονται και οι δύο πρωταγωνιστές και υπό την επήρεια του έρωτα εισβάλουν στο θέατρο. Έχουν για φυλαχτό το έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» και είναι «βαριά οπλισμένοι» με όλα τα καταδικασμένα ζευγάρια του Σαίξπηρ. Ζευγάρια που έρχονται αντιμέτωπα με τον έρωτα, τον όρκο, την απόρριψη, και τον θάνατο. Δυο παιδιά που ήθελαν να χτίσουν τον δικό τους κόσμο και να δραπετεύσουν από αυτόν! Δυο πρωταγωνιστές χωρίς τα δικά τους λόγια. Δυο πρωταγωνιστές χωρίς το δικό τους έργο! Μια «πρόβα τζενεράλε» για τους ερωτευμένους!

Οι ερμηνείες των δύο αυτών σπουδαίων ηθοποιών είναι πραγματικά καθηλωτικές και χαρακτηρίζονται από αμεσότητα και πλήρη χρήση όλων των εκφραστικών μέσων. Η ιδιαίτερη σκηνοθετική οπτική του κυρίου Πανταζάρα καταφέρνει να αναδείξει όλα τα κρυφά νοήματα που κρύβονται σε αυτό το τόσο πρωτοποριακό έργο. Πρόκειται για μια πραγματικά εξαιρετική δουλειά όπου όλοι οι συντελεστές έχουν κυριολεκτικά δώσει τα μέγιστα, ο καθένας από το δικό του μετερίζι.

Τα σκηνικά της κυρίας Δήμητρας Ζίγκαρις είναι αληθινά εξαιρετικά και χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερη καλλιτεχνική ματιά όπως και τα μοναδικά κοστούμια της κυρίας Λίνας Σταυροπούλου και της κυρίας Τζίνας Ηλιοπούλου.

Οι φωτισμοί του κύριου Σάκη Μπιρμπίλη δημιουργούν μια ονειρική ατμόσφαιρα στη σκηνή μεταφέροντας το κοινό σε μια άλλη διάσταση.

Η κίνηση των ηθοποιών την οποία έχει επιμεληθεί ο Κωνσταντίνος Παπανικολάου πραγματικά εντυπωσιάζει ,αφού οι δύο ταλαντούχοι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν για την ερμηνεία τους με εντυπωσιακό τρόπο κάθε σπιθαμή του σώματος τους.

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο πολύ δυνατό κείμενο που αποτελεί μια ιδέα του κυρίου Αργύρη Πανταζάρα και την σύνθεση του καθώς και τη δραματουργική επεξεργασία υπογράφει η κυρία Θεοδώρα Καπράλου.

Οι ξεχωριστές φωτογραφίες που έχουμε επισυνάψει στο άρθρο είναι μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική δημιουργία του κυρίου Νίκου Πανταζάρα.

Αν τώρα θέλουμε να επιστρέψουμε στην κριτική των ερμηνειών του Αργύρη Παντζάρα και της Έλλης Τρίγγου πραγματικά είναι από τις λίγες στιγμές που ακόμη και η πλούσια Ελληνική γλώσσα φαντάζει φτωχή για να μπορέσει να περιγράψει μια τόσο ιδιαίτερη καλλιτεχνική δημιουργία, με ερμηνείες «μεγατόνων» και μια τόσο πρωτοποριακή σκηνοθετική οπτική.

Πραγματικά μονάχα κάποιος που έχει δει την παράσταση είναι σε θέση να κατανοήσει στο έπακρο τα ιδιαίτερα συναισθήματα που σου γεννά τη στιγμή που την βιώνεις. Το αποτέλεσμα αυτής της τόσο μοναδικής καλλιτεχνικής δημιουργίας είναι τέτοιο που το κοινό δεν παρακολουθεί απλά τη παράσταση, αλλά την βιώνει καθηλωμένο ως αναπόσπαστο κομμάτι αυτής.

Πρόκειται για μια παράσταση σταθμό τόσο για τη φετινή σεζόν όσο και για το Σύγχρονο Θέατρο την οποία σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

 

 

 

 

 

 

 

 

Θέατρο Πορεία 13 Οκτωβρίου 2020

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Ημέρες & ώρες: Δευτέρα & Τρίτη 21:00

Διάρκεια: 60 λεπτά, χωρίς διάλειμμα

 

Συντελεστές

Ερμηνεία: Αργύρης Πανταζάρας, Έλλη Τρίγγου

Σκηνοθεσία & σύλληψη ιδέας: Αργύρης Πανταζάρας

Σύνθεση κειμένου – Δραματουργική επεξεργασία: Θεοδώρα Καπράλου

Κοστούμια: Λίνα Σταυροπούλου, Τζίνα Ηλιοπούλου

Σκηνικά: Δήμητρα Ζίγκαρις

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Φωτογραφία: Νίκος Πανταζάρας

Κίνηση – Training: Κωνσταντίνος Παπανικολάου

 

Παραγωγή Momentum Accelerated Evolution σε συμπαραγωγή με το θέατρο Πορεία.

Η παράσταση είναι επιχορηγούμενη από το Υπουργείο Πολιτισμού.