“Το ταξίδι των χαμένων πραγμάτων” : Οικογενειακή Παράσταση (6+) / Παιδικά Εργαστήρια με θέμα την απώλεια (8-12)

Το “Ταξίδι των χαμένων πραγμάτων”

Σχετικά με την παράσταση : 

Το “Ταξίδι των χαμένων πραγμάτων” είναι μια χοροθεατρική παράσταση που απευθύνεται σε όλους και όλες, από 6 έως 106 ετών.  Τοποθετημένο σε μια σκονισμένη σοφίτα, στο έργο ξεδιπλώνεται η σχέση μεταξύ τριών αδελφών που εξερευνούν την έννοια της απώλειας. Από την απώλεια αγαπημένων αντικειμένων και προσώπων, μέχρι την απώλεια της μεταξύ τους επικοινωνίας (σχέσης, επαφής) και του ίδιου του χρόνου. Πώς τρεις νεαρές γυναίκες βρίσκουν στήριξη και παρηγοριά η μία μέσα από την άλλη, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν τη δική τους ταυτότητα. Μέσα από το χιούμορ και την ποίηση, τα ακροβατικά, τη μίμηση και ένα ευφάνταστο σκηνικό (που αποτελείται από ξύλινα αντικείμενα και ύφασμα) το “Ταξίδι των χαμένων πραγμάτων”  σας παρασύρει σε ένα φανταστικό ταξίδι όπου υπάρχει χώρος για την πολυπλοκότητα: για το γέλιο και τα δάκρυα, τον θυμό και την αποδοχή.

Σχετικά με το εργαστήριο : 

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, εμβαθύνουμε στο θέμα της “απώλειας” μέσα από ένα συνδυασμό κινητικών ασκήσεων, αφήγησης ιστοριών, ζωγραφικής και ανοιχτών συζητήσεων. Αυτή η διαδραστική προσέγγιση μας επιτρέπει να εμπλέξουμε ενεργά τα παιδιά και να τα συνδέσουμε με την επερχόμενη παράσταση.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, προσφέρουμε στα παιδιά εργαλεία που τους επιτρέπουν να κατανοήσουν και να εκτιμήσουν καλύτερα την παράσταση αργότερα. Συμμετέχουν σε κινητικές ποιότητες & εικόνες που γίνονται αναγνωρίσιμα στοιχεία κατά τη διάρκεια της παράστασης. Ταυτόχρονα, προωθούμε συζητήσεις σχετικά με την έννοια της “απώλειας” – τι σημαίνει και τα συναισθήματα που προκαλεί. 

Τα παιδιά παίζουν διπλό ρόλο ως συμμετέχοντες και ως πηγές έμπνευσης για εμάς, τις ερμηνεύτριες. Στην τελική φάση του εργαστηρίου, τους θέτουμε ένα ερώτημα που προκαλεί σκέψη: “Τι έχουν χάσει οι μεγάλοι;” Οι απαντήσεις τους γίνονται αναπόσπαστο μέρος της παράστασης, που ενσωματώνεται απρόσκοπτα για να προσθέσει βάθος και προοπτική στην αφήγηση.


Εδώ θα βρείτε το event μας στο Facebook : https://fb.me/e/3pciXIKuN


Σχετικά με εμάς : 

Είμαστε τρεις νέες γυναίκες , φίλες, χορεύτριες και οι συν δημιουργητές & οι εκτελεστές του έργου “Το ταξίδι των χαμένων πραγμάτων”, με σπουδές πάνω στο χορό, την εκπαίδευση και την εργοθεραπεία.