Το φιλοζωικό σωματείο ΚΥΜΑ εξασφάλισε πρόγραμμα επιδοτούμενων στειρώσεων για δεσποζόμενους σκύλους

473   Το φιλοζωικό σωματείο Κύμης-Αλιβερίου ΚΥΜΑ, έχοντας πρόσφατα περισυλλέξει 129 εγκαταλελειμμένα κουτάβια από διαφορά σημεία του δήμου, μόνο για το διάστημα μετά το τέλος της καραντίνας, από 10/5 και έως 20/6/2020 και βλέποντας τη μεγάλη επιτυχία του προγράμματος Zero Stray Pawject στην Αίγινα, αποφάσισε να οργανωσει το πρόγραμμα αυτό που αφορά στειρώσεις χαμηλού κόστους για θηλυκά δεσποζόμενα ζώα, ελπίζοντας έτσι να μειωθούν οι ανεπιθύμητες οικόσιτες γέννες που είναι η κυρία πηγή δημιουργίας εγκαταλελειμμένων κουταβιών.
    Η στείρωση θα κοστίζει 50€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ηλεκτρονική σήμανση του ζώου και η καταχώρηση του στη βάση δεδομένων του ΥΠΑΑΤ (κόστος 20€)
Το πρόγραμμα θα είναι κυλιόμενο και συνεχές και θα πραγματοποιείται ένα Σαβ/κο κάθε μήνα.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή αφήνοντας ονοματεπώνυμο, τόπο κατοικίας, τηλέφωνο, όνομα σκύλου και θα ειδοποιηθούν για διαθέσιμο ραντεβού.
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του κτηνίατρου Δ. Τράκα στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του.
    Ο κτηνίατρος κ. Γ. Κουσερής χορηγεί τον χώρο του κτηνιατρείου του για την πραγματοποίηση των στειρώσεων μέσα στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και δεν συμμετέχει ούτε οικονομικά ούτε ιατρικά.