Το φαράγγι της Μπολοβίναινας στη μαγευτική Εύβοια

Επισκεπτόμενοι τη σελίδα της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας «Destination Evia» αντικρύζει ομορφιές που κατακτούν την καρδιά του. Μια από αυτές είναι και το φαράγγι της Μπολοβίναινας. Ένα εκπληκτικό φαράγγι κρυμμένο καλά στα δάση της βόρειας Εύβοιας‼️

Το φαράγγι της Μπολοβίναινας ή αλλιώς το φαράγγι του Αράπη, είναι ένα μικρό, πανέμορφο φαράγγι, κρυμμένο καλά στα πυκνά δάση της βόρειας Εύβοιας. Το μήκους του είναι περίπου 1.400 μέτρα και το διασχίζει ο ποταμός Νηλέας.

Πήρε αυτό το όνομα από έναν θρύλο από την εποχή της τουρκοκρατίας όταν σε μια σπηλιά στο φαράγγι είχαν κρυφτεί πολλοί χωρικοί.

Το φαράγγι βρίσκεται λίγο βορειότερα του χωριού Κεράμεια κοντά στην Αγία Άννα. Συνήθως η διάσχιση του γίνεται από την εντυπωσιακή είσοδο στα νότια μέχρι την γέφυρα των Αμελάντων προς τα βόρεια ενώ η καλύτερη εποχή να το διασχίσει κανείς είναι από τον Απρίλιο μέχρι και το καλοκαίρι καθώς σε πολλά σημεία θα πρέπει να βουτήξει κανείς στα νερά του για να προχωρήσει στην πορεία του. Η είσοδος του φαραγγιού είναι εντυπωσιακή καθώς στο σημείο αυτό το φαράγγι είναι πολύ στενό και το ύψος του φτάνει τα 50 μέτρα.

 

Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το άρθρο είναι μια καλλιτεχνική δημιουργία της ταλαντούχας Χριστίνας Γεωργιάδου

 

Γίνε και εσύ φίλος της σελίδας της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας «Destination Evia» ώστε να βλέπεις όλες τις μαγικές ομορφιές που κρύβει η αγαπημένη Εύβοια.