kartakz_1200x300
LOGO FULL
nak coffee filladio
elifesp
mpek2
previous arrow
next arrow
kartakz_1200x300
LOGO FULL
nak coffee filladio
elifesp
mpek2
previous arrow
next arrow
Στέλλα Καραπετάκου: Τηγανόψωμο Κύμης με λαχανικά |

Στέλλα Καραπετάκου: Τηγανόψωμο Κύμης με λαχανικά

Στην Κύμη μας φτιάχνουμε το παραδοσιακό τηγανόψωμο με φέτα. Ακολουθώντας την βασική συνταγή, φτιάχνουμε και το τηγανόψωμο με λαχανικά. Υπέροχο τηγανόψωμο, που σου θυμίζει έντονα πίτσα λόγω των λαχανικών που έχει μέσα. Δοκιμάστε και αυτή την εκδοχή!!

Τα υλικά μας

  • μισό κιλό αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 φακ ξερή μαγιά
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ ξύδι
  • 1/2 κ.σ ζάχαρη
  • 1/2 κ σ αλάτι
  • 1 1/2 κούπα χλιαρό νερό
  • ¼ φέτα τριμμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2-3 μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Σπορέλαιο για τηγάνισμα.

Διαδικασία

  1. Βάζουμε σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό την μαγιά και ανακατεύουμε(όχι καυτό γιατί θα καεί η μαγιά).
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι την ζάχαρη το αλάτι καλά, έπειτα ρίχνουμε το ελαιόλαδο το ξίδι το νερό με την μαγιά και σιγά σιγά ανακατεύοντας προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό.
  3. Όταν γίνει ένα μαλακό ζυμαράκι εύπλαστο που δεν κολλάει στα δάχτυλα μας και στο μπολ το σκεπάζουμε με μεμβράνη η ένα πανάκι και το αφήνουμε να ”ξεκουραστεί” για περίπου μισή ώρα.
  4. Όσο ξεκουράζεται η ζύμη μας, σε ένα τηγανάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι μας την πιπεριά την ντομάτα και τα μανιτάρια . Η φωτιά μας θέλουμε να είναι σιγανή για να μην μας καούν, αλλά να μαραθούν.
  5. Στην συνέχεια παίρνουμε ένα κομματάκι το ανοίγουμε με τα χέρια μας (ή με πλάστη εάν θέλουμε)
  6. Βάζουμε στο κέντρο την τριμμένη φέτα και τα λαχανικά μας και τυλίγουμε το ζυμάρι από τις άκρες προς την μέση. Στην συνέχεια το πατάμε με τα δάχτυλα μας να απλώσει.
  7. Τηγανίζουμε έως ότου πάρει χώμα. Το γυρνάμε και απο την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία.
  8. Μόλις τα βγάλουμε τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί, και κόβουμε το τηγανόψωμο μας σε κομμάτια.

-αντί για φέτα μπορείτε να βάλετε τυρί κίτρινο που σας αρέσει (γκούντα, ένταμ, κλπ)

-προσθέστε ρίγανη, και βότανα που αγαπάτε για περσότερη γεύση

-αφήστε την έμπνευση σας ελεύθερη και πειραματιστείτε  με διάφορα υλικά

 

Καλή επιτυχία

 

Στέλλα Καραπετάκου

www.karapetakou.gr