- Βάζουμε σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό την μαγιά και ανακατεύουμε(όχι καυτό γιατί θα καεί η μαγιά).
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι την ζάχαρη το αλάτι καλά, έπειτα ρίχνουμε το ελαιόλαδο το ξίδι το νερό με την μαγιά και σιγά σιγά ανακατεύοντας προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό.
- Όταν γίνει ένα μαλακό ζυμαράκι εύπλαστο που δεν κολλάει στα δάχτυλα μας και στο μπολ το σκεπάζουμε με μεμβράνη η ένα πανάκι και το αφήνουμε να ”ξεκουραστεί” για περίπου μισή ώρα.
- Όσο ξεκουράζεται η ζύμη μας, σε ένα τηγανάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι μας την πιπεριά την ντομάτα και τα μανιτάρια . Η φωτιά μας θέλουμε να είναι σιγανή για να μην μας καούν, αλλά να μαραθούν.
- Στην συνέχεια παίρνουμε ένα κομματάκι το ανοίγουμε με τα χέρια μας (ή με πλάστη εάν θέλουμε)
- Βάζουμε στο κέντρο την τριμμένη φέτα και τα λαχανικά μας και τυλίγουμε το ζυμάρι από τις άκρες προς την μέση. Στην συνέχεια το πατάμε με τα δάχτυλα μας να απλώσει.
- Τηγανίζουμε έως ότου πάρει χώμα. Το γυρνάμε και απο την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία.
- Μόλις τα βγάλουμε τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί, και κόβουμε το τηγανόψωμο μας σε κομμάτια.
-αντί για φέτα μπορείτε να βάλετε τυρί κίτρινο που σας αρέσει (γκούντα, ένταμ, κλπ)
-προσθέστε ρίγανη, και βότανα που αγαπάτε για περσότερη γεύση
-αφήστε την έμπνευση σας ελεύθερη και πειραματιστείτε με διάφορα υλικά
Καλή επιτυχία