Στέλλα Καραπετάκου: Κορμός Χριστουγεννιάτικος

dav

Κορμός για το γιορτινό μας τραπέζι. Εντυπωσιακός λαμπερός, γεμάτος μέσα έξω σοκολάτα με σοκολατένιο παντεσπάνι και ξηρούς καρπούς!!απλά …υπέροχος!!!!

Τα υλικά μας

Για την γέμιση

Μους πατ-α-πομπ

  • 100 γρ κρόκους
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 40 ml νερό
  • 500 γρ σαντιγί
  • 350 γρ κουβερτούρα λιωμένη

Διαδικασία

  1. Στον κάδο του μίξερ αφρατεύουμε τους κρόκους μέχρι να αρχίσουν να ασπρίζουν. Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι, και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να πάρει ένα πολύ ελαφρύ χρώμα.
  2. Βάζουμε την καραμέλα στο μίξερ πολύ πολύ σιγά(μην ψηθούν τα αυγά),και ανακατεύουμε ταυτόχρονα. Ενσωματώνουμε την σαντιγί με την σπάτουλα για να μην χάσει τον αέρα της και προσθέτουμε την κουβερτούρα ανακατεύοντας απαλά.

Για το τέλος…

Κρέμα ανγκλέζ με σοκολάτα 

  • 200 γρ γάλα
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος
  • ½ κ γ εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
  • 4 κρόκους
  • 1 κουβερτούρα σοκολάτα
  • 125 γρ ζάχαρη
  • ¼ κ σ αλάτι
  1. Χτυπάμε την μισή ζάχαρη με τα αυγά και την βανίλια, μέχρι να αφρατέψουν τα αυγά. Στο μεταξύ βάζουμε την κρ γάλακτος και το γάλα και την υπόλοιπη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι. Όταν το γάλα ζεσταθεί αλλά δεν έχει βράσει, ενσωματώνουμε τα αυγά σιγά σιγά  και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να πήξει ελαφρώς. Προσθέτουμε την κουβερτούρα την οποία την έχουμε λιώσει σε μπαίν μαρι. Ανακατεύουμε να γίνει ομοιόμορφο μίγμα.
  2. Εάν δεν σας πήξει μπορείτε να προσθέσετε λίγο κόρν φλάουρ.
  3. Ψήνουμε το παντεσπάνι μας στο ταψί με λαδόκολλα. Φροντίζουμε να μην είναι μεγαλύτερο όταν το ρίξουμε από το πολύ 1 πόντο
  4. Όταν βγει απλώνουμε μια πετσέτα επάνω και περιμένουμε να κρυώσει.
  5. Μόλις κρυώσει απλώνουμε την γέμιση παντού με την βοήθεια μιας σπάτουλας.
  6. Το τυλίγουμε ρολάκι και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
  7. Όταν έχει κρυώσει το βγάζουμε και το καλύπτουμε με την κρέμα. Δημιουργούμε χαρακιές και γραμμές που να μοιάζουν με κορμό δέντρου.

 

Στέλλα Καραπετάκου

www.karapetakou.gr