Σε κακούργημα μετατρέπεται ο βασανισμός ζώων

1027Το τελευταίο καιρό δυστυχώς η κοινωνία μας γίνεται μάρτυρας πλήθους περιστατικών βάναυσης κακοποίησης ζώων σε διάφορες περιοχές της χώρας μας. Όλα αυτά οδήγησαν τη πολιτεία στην αυστηροποίηση των νόμων που αφορά τέτοιες ειδεχθής πράξεις.

Έτσι λοιπόν οι ποινές για τέτοια απεχθή περιστατικά γίνονται πολύ αυστηρές, κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει χρόνια πριν ώστε να μη φτάσουμε να γίνουμε μάρτυρες των φρικιαστικών ιστοριών της Νίκαιας, των Χανίων και πλήθους άλλων περιοχών. Έστω και τώρα όμως αυτή η στάση της πολιτείας αποτελεί μια δικαίωση για τους μικρούς μας φίλους και σίγουρα θα κάνει τους επίδοξους «παλικαράδες» που ξεσπούν την ωμή βία και την αρρώστια που κρύβουν      στη ψυχή και το μυαλό τους πάνω σε ανίσχυρα ζωάκια, να σκεφτούν τις πράξεις τους δύο και τρεις φορές πριν τις πραγματοποιήσουν.

Είναι απαράδεκτο σε μια πολιτισμένη Ευρωπαϊκή χώρα εν έτει 2020 να συμβαίνουν τέτοιες βαρβαρότητες και είναι καθήκον όλων μας να προασπιστούμε τα δικαιώματα και την ασφάλεια αυτών των αξιαγάπητων πλασμάτων τα οποία δεν είναι εις θέση να προστατευτούν μόνα τους από αυτά τα ανθρωπόμορφα κτήνη που προσβάλουν το ανθρώπινο είδος.