Ραδιοφωνικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου στο Δεύτερο και στο Τρίτο Πρόγραμμα

Με μια νέα σειρά από ραδιοφωνικές θεατρικές παραστάσεις εγκαινιάζει τη συνεργασία του με την ΕΡΤ το Εθνικό Θέατρο. Οι ιδιαίτερες αυτές παραστάσεις θα μεταδοθούν από την Ελληνική ραδιοφωνία και συγκεκριμένα από το Δεύτερο και Τρίτο πρόγραμμα.

Η ραδιοφωνική μετάδοση θεατρικών παραστάσεων έχει βαθιά παράδοση στη χώρα μας. Πριν ακόμα ιδρυθεί το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας το θέατρο μάγευε του ακροατές μέσα από τα ερτζιανά κύματα. Τόσα περίπου χρόνια όσα μετρά η παράδοση του θεάτρου στο ραδιόφωνο  μετρά  και η παρουσία του Εθνικού Θεάτρου σε αυτό μέσα από τα προγράμματα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Αυτή η πολυετής συνεργασία λοιπόν αναβιώνει και σήμερα με το Εθνικό Θέατρο να αναλαμβάνει  να σχεδιάσει μια σειρά από ραδιοφωνικές θεατρικές παραγωγές, οι οποίες πρόκειται να μεταδοθούν αποκλειστικά στο Δεύτερο και στο Τρίτο Πρόγραμμα.

Η ΕΡΤ παράλληλα με αυτή τη μεγάλη συνεργασία πραγματοποιεί και ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος σε δημιουργούς για τη προσκόμιση των δικών τους θεατρικών ραδιοφωνικών παραγωγών. Με αυτή της την κίνηση  συνεχίζει την όμορφη και πολυετή της παράδοση στις θεατρικές ραδιοφωνικές παραγωγές, εμπλουτίζει το πρόγραμμα της και στηρίζει έμπρακτα και ουσιαστικά τους καλλιτέχνες δίνοντας τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να επικοινωνήσουν την τέχνη τους με τον κόσμο.