Πολιτιστικοί δεσμοί: «Η Επανάσταση του 1821 και οι εορτασμοί της στα διακόσια χρόνια της Ανεξαρτησίας”.

Αγαπητά μέλη και φίλοι των Πολιτιστικών Δεσμών, ο σύλλογός μας είχε προγραμματίσει για την Επέτειο του 1821 τρεις δραστηριότητες.
Επιλέξαμε οι δύο πρώτες να είναι άκρως ενδιαφέρουσες και σύντομες ομιλίες, από καταξιωμένους Πανεπιστημιακούς, με διαφορετικές προσεγγίσεις και με εντελώς διαφορετικά θέματα, αλλά πολύ πρωτότυπα και ουσιαστικά. Και οι δυο καθηγητές μας πρότειναν η ομιλία τους να είναι σύντομη και τον περισσότερο χρόνο τους να τον διαθέσουν στη συζήτησή τους με τους πολίτες που θα τους παρακολουθήσουν.
Η πρώτη ομιλία, όπως σας είχα ενημερώσει, έγινε στις 10/7/21 με ομιλητή τον διακεκριμένο καθηγητή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κ.Στάθη Καλύβα. Την ομιλία του και την υψηλού ήθους και επιπέδου συζήτηση που ακολούθησε την έχει βιντεοσκοπήσει ο κ Νίκος Καπελέρης και έχουμε σκοπό σύντομα να σας την αποστείλουμε καθώς και την 2η ομιλία που θα γίνει στις 21 Αυγούστου .
Στις 21 Αυγούστου, στο θέατρο του Λαογραφικού Μουσείου Κύμης στις 8.30μμ ομιλητής μας θα είναι ο διακεκριμένος Αναπληρωτής Καθηγητής Ιστορίας και Θεωρίας της Ιστοριογραφίας του Ε.Κ.Π.Α, κ. Βαγγέλης Καραμανωλάκης.
Το πολύ ενδιαφέρον και με πολλές προεκτάσεις θέμα της ομιλίας του είναι: «Η Επανάσταση του 1821 και οι εορτασμοί της στα διακόσια χρόνια της Ανεξαρτησίας”.
Με το τρίτο αφιέρωμά μας για την 200η επέτειο της Ανεξαρτησίας η “Θεατρική Ομάδα των Π.Δ” θα παρουσιάσει με δραματοποιημένες αφηγήσεις σημαντικά κείμενα του αγώνα. Στη δραματοποίηση συνοδεύει και παρεμβαίνει με μουσική υπόκρουση, με ηχητικά και τραγούδια, ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής από ντόπιους μουσικούς, συνεργάτες των Πολιτιστικών Δεσμών.
Τις παραστάσεις μας, που ήταν να παρουσιαστούν κατά το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, αναγκαστήκαμε να τις μεταθέσουμε για το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, αρχίζοντας το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στις 8.30μμ από το Θέατρο του Λαογραφικού Μουσείου.
Ο σύνδεσμος για το βιογραφικό του κ. Καραμανωλάκη είναι:
.http://www.arch.uoa.gr › cvs › karamanolakis_gr