Πεζοπορώντας στα ίχνη του δράκου, στο όρος Όχη

Επισκεπτόμενοι τη σελίδα της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας «Destination Evia» αντικρύζει ομορφιές που κατακτούν την καρδιά του. Μέσα από ιδιαίτερες φωτογραφίες έχουμε τη χαρά να αντικρίσουμε τις ομορφιές της αγαπημένης μας Εύβοιας μέσα από έναν μοναδικό γύρο 14 ημερών!

Μία ολοκληρωμένη εμπειρία διακοπών για έναν ταξιδιώτη προϋποθέτει ιδανικά 14 ημέρες χαλάρωσης και εξερεύνησης του τόπου που επισκέπτεται. Βόρεια, κεντρικά ή νότια; Όποια πορεία κι αν διαλέξετε, η περιήγηση στην Εύβοια θα είναι απολαυστική.
Ο γύρος της Εύβοιας σε 14 ημέρες! 🗺
Ημέρα 12
📍 Πεζοπορώντας στα ίχνη του δράκου, στο όρος Όχη
Η ανάβαση προς την κορυφή είναι μια εμπειρία ζωής. Το όρος Όχη είναι ένα από τα πλέον όμορφα και παρθένα τοπία του ελληνικού χώρου. Η περιοχή έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Natura 2000, λόγω της μοναδικής ομορφιάς του χώρου, αλλά και της μεγάλης σημασίας που διαδραματίζει ως καταφύγιο άγριας ζωής. Η Όχη διαθέτει μια εξαιρετικά σπάνια χλωρίδα, η οποία επιβίωσε απομονωμένη για χιλιετηρίδες. Ως οικοσύστημα θεωρείται από τα αρχαιότερα του πλανήτη. Ανεβείτε στην Όχη, ένα φυσικό μπαλκόνι με θέα σε όλο το κεντρικό Αιγαίο!
Από το χωριό Μύλοι Καρύστου κατευθυνόμαστε προς το ορειβατικό καταφύγιο στα 1100 μ. υψόμετρο. Ο αέρας μοσχοβολάει θυμάρι και άγριο τσάι του βουνού∙ ένα δάσος με θεόρατες, υπεραιωνόβιες καστανιές στη θέση «Καστανόλογγος» μας χαρίζει υπέροχες εικόνες.