Παρουσίαση έκδοσης Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος “Μονόλογοι και Περί μονολόγων”

Σε μια ιδιαιτέρως ευχάριστη ατμόσφαιρα έλαβε χώρα η παρουσίαση της έκδοσης της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος “Μονόλογοι και Περί Μονολόγων” που περιλαμβάνει τους βραβευμένους μονολόγους των Πανελληνίων Διαγωνισμών της Ε.Σ.Ε. των ετών 2022 και 2023. Περιλαμβάνει επίσης τον μονόλογο “Θεόφιλος” του Θανάση Σκρουμπέλου και “Το φινιστρίνι” του Βασίλη Ρίσβα καθώς και δοκίμια μελών της Ε.Σ.Ε. και των Φίλων Λέσχης της Ε.Σ.Ε.

Τόσο οι βραβευμένοι, όσο και οι δοκιμιογράφοι αρχής γενομένης από τον Θανάση Σκρουμπέλο εξέφρασαν την άποψη τους όσον αφορά τη σημασία του ιδιαίτερου αυτού είδους, του θεατρικού μονολόγου. Ευσύνοπτες απόψεις εξέφρασαν τα μέλη της Ε.Σ.Ε. Νίκος Σκουλάς, Τζένη Κοσμίδου, Θάνος Τσάμπρας, Αλέξανδρος Μαυρόγιαννης και οι βραβευμένοι συγγραφείς των μονολόγων Βασιλική Βασιλειάδου, Λένα Μποζάκη, Γιάννης Φασόης, Σοφία Χατζηγιάννη και Ραλλού Ντόκα.

Παρευρέθησαν η Γενική Γραμματέας της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Τζένη Κοσμίδου, ο πρώην Αντιπρόεδρος Θανάσης Σκρουμπέλος, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Θάνος Τσάμπρας, η Ρένα Ρίγγα, η Κωστούλα Τωμαδάκη, ο Δημήτρης Κολιοδήμος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Υβόνη Ρόμαν, ο Αλέξης Γιαννούλης, η Ελπίδα Μηναδάκη, ο Γιώργος Τζιβελέκης, ο Βασίλης Ξηρός συνοδευόμενος από τη Βάια Βάβαλου, η Νατάσα Μποζίνη, ο Αδαμάντιος Πετρίτσης, ο Ηλίας Φλωράκης μετά της κόρης του Ελπίδας και ο πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρος Κακαβάς.. 

Τα μέλη της Λέσχης Φίλων της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Ευαγγελία Λιάπη, Χαρά Κουρλέση, Υβόνη Ρόμαν, Άννυ Λούλου, Γιώργος Παντελιάς συνοδευόμενος από τη Λένα Σκοπελίτη, Μαρία Παπαφράγκου, Ειρήνη Στασινοπούλου συνοδευόμενη από το σύζυγό της Ανδρέα Μαντουρίδη, Γιώργος Καραγεώργος, Γεωργία Μπίρμπα συνοδευόμενη από τον αδελφό της Χρήστο Μπίρμπα, Μάνος Τσιβιλής, Αναστασία Μουζούλα, Δημήτρης Χατζηαθανασίου, Αθανασία Λαζαρίδου, Ειρήνη Λουκάτου, Σταυρούλα Βενιέρη, Χάρις Συμεωνίδου κ.ά.

Πέραν των βραβευμένων Βασιλικής Βασιλειάδη (“Ιφιγένειας έξοδος”) συνοδευόμενης από το σύζυγό της Νικόλαο Τσότρα και την αδελφή της Έβη Βασιλειάδη, Λένας Μποζάκη και Έλενας Βακάλη (Nionio), του Γιάννη Φασόη (Η προτομή), της Ραλλούς Ντόκα (25 γρ.), Σοφίας Χατζηγιάννη (Η δική μου ιστορία) συνοδευόμενη από τον Θάνο Καριώτογλου, παρέστησαν οι Αντώνης Κακαβάς, Βασίλης Κεσίσογλου, Ιορδάνης Καλέσης, Σάββας Καρύδας, Χαρά Μαρκάκη συνοδευόμενη από τον Γιάννη Δρακούλη, Άλκης Λεμπέσης, Έλενα Βακάλη, Μάκης Τσίτας, Δημήτρης Φύκιρης, Χρήστος Φασόης, Ιορδάνης Καλέσης, Σάββας Καρύδας, Χρυσάνθη Κουλούρη, Μαρία Μανουσάκη, Φαίη Μακαντάση, Κώστας Μπάκης κ.ά.

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρος Κακαβάς

Οι φωτογραφίες είναι του Ιωάννη Γκογκόπουλου

Η κινηματογράφηση του Αδαμαντίου Πετρίτση, μέλους της Ε.Σ.Ε.