Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου στέλνει το δικό του ηχηρό μήνυμα για την επαναλειτουργία του Λιανεμπορίου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου με ανάρτηση του στην επίσημη ιστοσελίδα του www.esaliveriou.gr εξηγεί στους καταναλωτές τον τρόπο λειτουργίας του λιανεμπορίου από σήμερα Δευτέρα 5 Απριλίου και τονίζει τη ζωτική σημασία στήριξης της τοπικής οικονομίας της περιοχής μας η οποία όπως χαρακτηριστικά τονίζει αποτελεί την καρδιά της κοινωνίας μας.

 

«Τη Δευτέρα 5 Απριλίου ξεκινάει η επαναλειτουργία των καταστημάτων λιανικής. Ο εμπορικός κόσμος του Αλιβερίου θα σας περιμένει στα καταστήματά του, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον περιορισμό της διασποράς του Covid – 19.

Η στήριξη όλων μας είναι ζωτικής σημασίας για τη βιωσιμότητα τόσο των επιχειρήσεων αυτών των ανθρώπων, όσο και ολόκληρης της περιοχής μας.  Η τοπική αγορά αποτελεί την καρδιά της κοινωνίας μας. Στηρίζοντας τη τονώνετε την αγοραστική δύναμη η οποία ανακυκλώνεται μέσα στην ευρύτερη περιοχή με αποτέλεσμα να στηρίζονται κατ’ επέκταση και οι υπόλοιποι επαγγελματίες του τόπου μας.

Συντελείτε ακόμη καταλυτικά στη βιωσιμότητα αυτής, αλλά και στη διατήρηση των θέσεων εργασίας και τη δημιουργία νέων στο άμεσο μέλλον.

Ο Εμπορικός κόσμος είναι βαριά τραυματισμένος από τα αλλεπάλληλα lockdown, τη χαμηλή προσέλευση τουρισμού, αλλά και την οικονομική κρίση που προηγήθηκε όλων αυτών λίγα χρόνια πριν.

Τα κρατικά αντίμετρα προς το παρόν τουλάχιστον δεν είναι επαρκή για να στηρίξουν την τοπική οικονομία που τραντάζεται συθέμελα και κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Μονάχα όλοι μαζί ενωμένοι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες τις επιπτώσεις αυτής της σκληρής δοκιμασίας ως περιοχή.

Από την μέχρι τώρα πληροφόρηση που έχουμε  για την επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου από Δευτέρα 5 Απριλίου , θα ισχύσουν τα εξής κριτήρια:

  • Ο καταναλωτής θα στέλνει ένα SMS στον αριθμό 13032 που θα επιτρέπει την μετακίνησή του και για 3 ώρες συνολικής διάρκειας. Δεύτερο SMS, μέσα στην διάρκεια της ίδιας ημέρας, δεν θα επιτρέπεται.
  • Η μετακίνηση για την πραγματοποίηση αγορών μπορεί να γίνει και από Δήμο σε Δήμο.
  • Η προσέλευση των καταναλωτών θα γίνεται με ραντεβού.
  • Μέσα στην διάρκεια των 3 ωρών επιτρέπονται πολλαπλά ραντεβού για επισκέψεις σε περισσότερα καταστήματα.
  • Θα πρέπει να υπάρχει απαντητικό SMS ή e-mail από το κατάστημα, ως αποδεικτικό για το ραντεβού, ώστε να μπορεί να γίνει ο έλεγχος.
  • Από αυτή την φάση της επανεκκίνησης αποκλείονται τα πολυκαταστήματα, outlets, καταστήματα που λειτουργούν με την μέθοδο shop in shop, καταστήματα εντός εμπορικών κέντρων και εκπτωτικών χωριών.
  • Για όλα τα καταστήματα που θα λειτουργήσουν, ισχύει ο περιορισμός του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. εμπορικού χώρου και ανώτατο όριο 20 επισκεπτών ταυτοχρόνως ανά κατάστημα.
  • Από τους παραπάνω αριθμούς εξαιρείται το υπαλληλικό/διευθυντικό προσωπικό, ενώ σε πολύ μικρά καταστήματα κάτω των 25 τ.μ. θα επιτρέπεται η παρουσία μόνο ενός πελάτη κάθε φορά.
  • Συμπληρωματικά θα μπορούν να πραγματοποιούνται πωλήσεις και με click away.

Σε ότι αφορά το ωράριο η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου Σοφία Κόλλια Βότση διευκρίνισε ότι προβλέπεται προαιρετικό διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τις 8:30 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Σάββατο και απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Στην περίπτωση αγοράς και παραλαβής εντός καταστήματος (click inside), η επιχείρηση υποχρεούται να αναρτά με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο τον μέγιστο αριθμό καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος τηρουμένης της αναλογίας ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. με μέγιστο αριθμό τα 20 άτομα.

Όλα τα παραπάνω μέτρα θα είναι οριζόντια, θα ισχύσουν σε όλη την Ελλάδα και σε όλες τις αγορές, ενώ δεν θα υφίστανται πλέον για το λιανεμπόριο οι οποιεσδήποτε χρωματικές ζώνες.

Είναι πολύ σημαντικό να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα υγειονομικά μέτρα και να βοηθήσουμε έμπρακτα και υπεύθυνα τις επιχειρήσεις που κάνουν τα αδύνατα – δυνατά, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, η υπερκινητικότητα και οι ουρές αναμονής στην τήρηση αυτών.

Μονάχα έτσι δεν θα  δοθεί καμία ευκαιρία σε κανέναν να εισηγηθεί και πάλι το κλείσιμο του λιανεμπορίου. Αυτή η νέα κρίση απειλεί εκτός από την υγεία και την ποιότητα ζωής όλων μας. Μονάχα ενωμένοι και αλληλέγγυοι θα τα καταφέρουμε!»