Με μια λιτή αλλά δυνατή συναισθημάτων τελετή, “Οι Κομνηνοί” σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού του Δήμου Χαλκιδέων τίμησαν την 19η Μαΐου στην παραλία Χαλκίδας.

Με μια λιτή αλλά δυνατή συναισθημάτων τελετή, ο σύλλογος μας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού του Δήμου Χαλκιδέων τίμησε την 19η Μαΐου χθες στην παραλία Χαλκίδας.
Το Διοικητικό συμβούλιο και μέλη του συλλόγου μας άναψαν τα «Κεριά της Μνήμης» για τις ψυχές των 353000 νεκρών προγόνων μας τα οποία μαζί με το κόκκινο χρώμα της θυσίας που φώτισε την πρόσοψη του Δημαρχιακού Μεγάρου, δημιούργησαν μια συγκινησιακή ατμόσφαιρα στην παραλία της πόλης μας.
Στη συμβολική τελετή που έλαβε χώρα, έξι από τα κεριά που συμπλήρωναν το απόλυτο σχήμα του αριθμού «353000»τοποθέτησαν με τη σειρά ένα παιδί και μια έφηβος από τις νεότερες γενιές των Κομνηνών, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ κ.Ελένη Αϊδίνη και το τελετουργικό ολοκληρώθηκε με τα κεριά που απόθεσαν η κ.Βάσω Χατζηησαία εκ μέρους των μελών του συλλόγου μας, και ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Καραγιάννης για το Δ.Σ.
Με αυτό τον βουβό αλλά βαθιά συμβολικό τρόπο, μεταφέραμε από τη Χαλκίδα το μήνυμα πως είναι αδύνατο ν´αφήσουμε τη μνήμη να σβήσει και όλοι μαζί από την πρώτη δημότη της πόλης μας ως τις νεότερες γενιές φανερώνουμε πως «η Ρωμανία αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο».
102 χρόνια μετά από το έγκλημα της εκριζωσης, του θανάτου και της προσφυγιάς των προγόνων μας, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας.
Η μνήμη είναι ζωή, η λήθη είναι θάνατος !
Εκ του Δ.Σ
Φωτογραφίες : Αρετή Ρήγα, Γιώργος Παπανικολάου
Δείτε εδώ τα βίντεο με το τελετουργικό και τις δηλώσεις των συμμετεχόντων που βιντεοσκόπησαν ο δημοσιογράφος κ. Ευριπίδης Κορώνης :
και ο κ. Χρήστος Κουτσαύτης :