Κυριακή 13 Ιουνίου η Κυμη τιμά τον μεγάλο Κουμιώτη ήρωα Ιωάννη Βελισσαρίου!

Ο μεγάλος Κουμιώτης ήρωας των Βαλκανικών Πολέμων, Ιωάννης Βελισσαρίου  ήταν αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού. Διακρίθηκε ιδιαίτερα στη Μάχη του Μπιζανίου. Η Ελληνική νίκη οφείλεται στην αποφασιστικότητά του λαμπρού αυτού αξιωματικού η οποία ανάγκασε τον οθωμανικό στρατό, να παραδοθεί άνευ όρων. Ο Ιωάννης Βελισσαρίου αναδείχθηκε σε μια από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της Στρατιωτικής Ιστορίας της νεότερης Ελλάδας. Σκοτώθηκε στη Μάχη της Κρέσνας τις τελευταίες ημέρες του Β΄ Βαλκανικού Πολέμου.

Την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, στον Προφήτη Ηλία, η Κύμη τιμά το μεγάλο ηρωικό τέκνο της διοργανώνοντας τα ” Βελισσάρεια Κύμη 2021″ . Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου & η Κοινότητα Κύμης, η Σχολή Πεζικού Χαλκίδας, η Ένωση Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωματικών του Νομού Ευβοίας, ο Σύλλογος των Εν Αττική Κυμαίων, τιμώντας τη μνήμη του Ταγματάρχη (ΠΖ) Ιωάννη Βελισσαρίου διοργανώνουν από κοινού εκδηλώσεις την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 ώρα 10:50 στον Προφήτη Ηλία Κύμης.

Οι ήρωες ζουν για πάντα στις καρδιές όλων μας, γεμίζοντας τις ψυχές μας με Εθνική Υπερηφάνεια. Η μνήμη τους θα αποτελεί στους αιώνες,  λαμπερό παράδειγμα για τις μετέπειτα γενιές. Ένας τέτοιος μεγάλος ήρωας ήταν και ο Κουμιώτης Ιωάννης Βελισσαρίου. Τιμή και δόξα στη μνήμη του και στη μνήμη όλων όσων έγιναν θυσία στο βωμό της Ελευθερίας.