Η «Galbeni Culture», παρουσιάζει το ιστορικό κόμικ “ΔΑΒΑΚΗΣ – ΠΙΝΔΟΣ”

Η «Galbeni Culture», δίνοντας βάση στην αυθεντικότητα και στην ιστορία, παρουσιάζει ένα σοβαρό ιστορικό θέμα σε μορφή κόμικ για μικρούς και μεγάλους!

Το διαβάσαμε, ενθουσιαστήκαμε με τις λεπτομέρειες, που δίνονται με τόσο ευχάριστο τρόπο, για τις πρώτες μέρες του Ελληνοϊταλικού πολέμου και το προτείνουμε όχι μόνο σε φιλολόγους και καθηγητές, αλλά σε όλον τον κόσμο! Σπάνια συναντάμε ιστορικά αρχεία ή βιβλία που να κάνουν την ιστορία να ζωντανεύει μπροστά μας και να μένει στη μνήμη τόσο απλά.

Διαβάστε την παρουσίαση του έργου παρακάτω.

 

Κυκλοφορεί ήδη στα βιβλιοπωλεία, ενώ μπορείτε να κάνετε παραγγελίες και online στέλνοντας e-mail στην διεύθυνση: galbeni.angelina@gmail.com

Μπορεί να διατεθεί και σε online μορφή για χρήση σε διαδικτυακό μάθημα.

 

«Galbeni Culture»

 

 

“ΔΑΒΑΚΗΣ – ΠΙΝΔΟΣ”

Γ. ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ           Γ. ΛΑΦΑΖΑΝΙΔΗΣ

 

 

Ένα κόμικ για τον Δαβάκη.

Γνωρίζουμε λίγα, πολύ λίγα, για το πλέον συναρπαστικό επεισόδιο του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου 1940 – 41, την μάχη της Πίνδου. Για τις πρώτες δραματικές ημέρες, που για πολλούς ιστορικούς επηρέασαν την συνολική έκβαση του πολέμου.

Το ενδιαφέρον για τον πόλεμο του ‘40, συνήθως επικεντρώνεται στην επιστράτευση και μετά στην προέλαση του ελληνικού στρατού και όχι τόσο στις πρώτες μέρες. Τότε, που σημειώθηκε η συνταρακτική ανατροπή, με την πανωλεθρία της περίφημης επίλεκτης μεραρχίας “Julia“.

Αυτό διασώθηκε και αναδείχθηκε κυρίως από την συλλογική ιστορική μνήμη, ως το Έπος της Πίνδου.

“Σκοπός του Μουσολίνι ήταν να καταφέρει ένα καίριο χτύπημα στην καρδιά της Ελλάδας, αφού θα την έκοβε στη μέση, θα την παρέλυε, θα σταματούσε την επιστράτευση και θα βρισκόταν στα νώτα της VIII Μεραρχίας της Ηπείρου, που μάχονταν στα Ελληνοαλβανικά σύνορα και θα κατέρρεε μαζί της όλη η άμυνα της χώρας…”

Στο κόμικ, σε κείμενα του Γ. Παπαγρηγορίου και σκίτσα του Γ. Λαφαζανίδη, παρακολουθούμε με βάση τις μαρτυρίες των ίδιων των πρωταγωνιστών, τι συνέβη τις πρώτες κρίσιμες και δραματικές ημέρες του πολέμου του ‘40 στην Πίνδο.