Επίσκεψη στο προσκύνημα του Αγίου Ιωάννου Ρώσου στο Προκόπι.

Επισκεπτόμενοι τη σελίδα της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας «Destination Evia» αντικρύζει ομορφιές που κατακτούν την καρδιά του. Μέσα από ιδιαίτερες φωτογραφίες έχουμε τη χαρά να αντικρίσουμε τις ομορφιές της αγαπημένης μας Εύβοιας μέσα από έναν μοναδικό γύρο 14 ημερών!

Μία ολοκληρωμένη εμπειρία διακοπών για έναν ταξιδιώτη προϋποθέτει ιδανικά 14 ημέρες χαλάρωσης και εξερεύνησης του τόπου που επισκέπτεται. Βόρεια, κεντρικά ή νότια; Όποια πορεία κι αν διαλέξετε, η περιήγηση στην Εύβοια θα είναι απολαυστική.
Ο γύρος της Εύβοιας σε 14 ημέρες! 🗺
Ημέρα 4
📍Επίσκεψη στο προσκύνημα του Αγίου Ιωάννου Ρώσου στο Προκόπι.
Στις διακοπές σας στην Εύβοια θα το διαπιστώσετε ότι η θρησκεία και η πίστη είναι πανταχού παρούσες. Οι μονές της Ελλάδας αποτελούν για όλον τον ορθόδοξο κόσμο σημαντικά προσκυνήματα- σταθμοί στα θρησκευτικά ταξίδια στην Ελλάδα. Ο χαρακτήρας τους ξεχωριστός, ατόφιος, προαιώνιος.
Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος έγινε γνωστός για την καλοσύνη, την ταπεινοφροσύνη και την ακλόνιτη πίστη του. Το Ιερό Σκήνωμά του παραμένει άφθαρτο στο Προκόπι στην Βόρεια Εύβοια.
Ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος είναι Άγιος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας που γιορτάζει στις 27 Μαΐου. Ως αιχμάλωτος πολέμου αρχικά και έπειτα δούλος ενός τούρκου Αγά, έγινε γνωστός για την καλοσύνη, την ταπεινοφροσύνη και την ακλόνιτη πίστη του. Το ιερό σκήνωμά του παραμένει άφθαρτο στο Νέο Προκόπι Εύβοιας και ο ιδιος θεωρείται θαυματουργός, με πολλές μαρτυρίες να κάνουν λόγο για τη βοήθεια που προσφέρει στην ίαση ασθενών. Την ημέρα που γιορτάζει επισκέπτονται τον ναό χιλιάδες πιστοί από όλο τον κόσμο.