Επίσκεψη στην ιστορική Ερέτρια!

Επισκεπτόμενοι τη σελίδα της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας «Destination Evia» αντικρύζει ομορφιές που κατακτούν την καρδιά του. Μέσα από ιδιαίτερες φωτογραφίες έχουμε τη χαρά να αντικρίσουμε τις ομορφιές της αγαπημένης μας Εύβοιας μέσα από έναν μοναδικό γύρο 14 ημερών!

 

Μία ολοκληρωμένη εμπειρία διακοπών για έναν ταξιδιώτη προϋποθέτει ιδανικά 14 ημέρες χαλάρωσης και εξερεύνησης του τόπου που επισκέπτεται. Βόρεια, κεντρικά ή νότια; Όποια πορεία κι αν διαλέξετε, η περιήγηση στην Εύβοια θα είναι απολαυστική.
Ο γύρος της Εύβοιας σε 14 ημέρες! 🗺
Ημέρα 9
📍Επίσκεψη στην ιστορική Ερέτρια
Βρισκόμαστε περίπου 900 χρόνια πριν τη γέννηση του Χριστού. Η Αρχαία Ελλάδα είναι χωρισμένη σε πόλεις-κράτη. Κάθε πόλη διαθέτει δική της οικονομία και συνάπτει δικές της συμμαχίες.
Κάπου στη Νότια Εύβοια υπήρχε το Λευκάντιο. Μια περιοχή σε μεγάλη ακμή μέχρι τον 7ο αιώνα π. Χ., που είχε αναπτύξει ήδη από το 3.000 εμπορικό αλισβερίσι με τα παράλια της Μικράς Ασίας και την Τρωάδα. Το Λευκάντιο είχε ανάγκη από το δικό του επίνειο. Τότε χτίστηκε η Αρότρια. Λίγο μετά την καταστροφή του Λευκάντιου έγινε ανεξάρτητη δύναμη και λίγους αιώνες αργότερα μετονομάστηκε σε Ερέτρια.
Η Ερέτρια βρίσκεται στη Νότια Εύβοια, στα 20 χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα ή απέναντι από τον Ωρωπό. Είναι μια περιοχή με μεγάλη αρχαιολογική υπόσταση και ένα μοναδικό αρχαίο θέατρο. Μιλάμε για μια πόλη που είχε επικρατήσει σε πολλά νησιά των Κυκλάδων και είχε γίνει ηγέτης μιας συμμαχίας.