Γίνε και εσύ ανάδοχος παιδιού στην Actionaid!

Η απόφασή σου να γίνεις Ανάδοχος μπορεί να είναι καθοριστική για τη ζωή ενός παιδιού και της κοινότητάς του σε μια χώρα της Αφρικής, Ασίας και Λατινικής Αμερικής.

Αναδοχή δε σημαίνει υιοθεσία. Σημαίνει προσωπική σχέση με το παιδί, στο οποίο γίνεσαι Ανάδοχος, σε όποια χώρα και να βρίσκεται. Σημαίνει υποστήριξη του παιδιού, της οικογένειάς του και όλων των ανθρώπων της περιοχής όπου ζει, ώστε να επιτευχθούν θετικές και μακροχρόνιες αλλαγές στη ζωή τους. Σημαίνει, επίσης, υποστήριξη της δράσης μας στην Ελλάδα.

Είσαι ο μοναδικός ανάδοχος ενός συγκεκριμένου παιδιού, με το οποίο αναπτύσσεις μια προσωπική σχέση. Το παιδί φυσικά γνωρίζει ότι αποκτά έναν μακρινό φίλο που στηρίζει τα προγράμματα και τα έργα που γίνονται στην περιοχή όπου ζει.

Το πρώτο πράγμα που λαμβάνεις σαν Ανάδοχος είναι η φωτογραφία του παιδιού με το οποίο θα επικοινωνείς και πληροφορίες για τη ζωή του. Είναι μια συναρπαστική στιγμή!

Μπορώ να Γνωρίσω το Παιδί;

Όχι απλά μπορείς να το κάνεις, αλλά σε παροτρύνουμε να το ζήσεις. Είναι ένα ταξίδι ανεπανάληπτο τόσο για σένα, όσο και για το παιδί, αφορμή γιορτής για όλη την οικογένεια και για ολόκληρο το χωριό του. Όσοι Ανάδοχοι το αποφάσισαν και ταξίδεψαν μέχρι τη Γκάνα, το Νεπάλ, την Ινδία, τη Ζάμπια κ.α., το περιγράφουν ως εμπειρία ζωής.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να συναντήσεις από κοντά το παιδί που στηρίζεις:

 

Ο πρώτος είναι ν ταξιδέψεις μόνος/η σου, όποτε το θελήσεις, σχεδιάζοντας το ταξίδι και αναλαμβάνοντας o ίδιος τα έξοδα, βοηθούμενος φυσικά από την ActionAid με σχετικές πληροφορίες σε ό,τι αφορά τα διαδικαστικά θέματα. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να έχεις επικοινωνήσει τουλάχιστον 3 μήνες πριν την ημερομηνία του ταξιδιού σου με την ActionAid στο 213.000.6300, για να συζητήσουμε για τις ιδιαίτερες συνθήκες της χώρας που επισκέπτεσαι (visa, εμβόλια κλπ), για να ενημερώσουμε την τοπική ActionAid που θα σε φέρει σε επαφή με το παιδί, αφού φτάσεις στη χώρα, και φυσικά να προετοιμάσουμε την οικογένεια του παιδιού για αυτήν την τόσο σημαντική και ευχάριστη για όλους συνάντηση.

Ο δεύτερος τρόπος γνωριμίας με το παιδί, είναι η συμμετοχή σου σε κάποιο ταξίδι αλληλεγγύης, όπου εκεί μπορείς να συναντήσεις το παιδί που συνδέεσαι εφόσον φυσικά η κοινότητα του ταξιδιού αλληλεγγύης συμπίπτει με την κοινότητα όπου ζει. Τα ταξίδια αλληλεγγύης είναι ομαδικά και οργανώνονται από την ActionAid Ελλάς 2-3 φορές το χρόνο και έχουν διάρκεια μια εβδομάδα.

Πάρε σήμερα την απόφαση! Με μόλις 0,82 λεπτά τη μέρα στηρίζεις ένα παιδί αλλά και ολόκληρη την κοινότητα του. Συμπλήρωσε σήμερα κιόλας την ειδική φόρμα στην επίσημη σελίδα της Actionaid και ζήσε μια μοναδική εμπειρία ζωής!