Ατενίζοντας το Κάβο Ντόρο

Επισκεπτόμενοι τη σελίδα της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας «Destination Evia» αντικρύζει ομορφιές που κατακτούν την καρδιά του. Μέσα από ιδιαίτερες φωτογραφίες έχουμε τη χαρά να αντικρίσουμε τις ομορφιές της αγαπημένης μας Εύβοιας μέσα από έναν μοναδικό γύρο 14 ημερών!

Μία ολοκληρωμένη εμπειρία διακοπών για έναν ταξιδιώτη προϋποθέτει ιδανικά 14 ημέρες χαλάρωσης και εξερεύνησης του τόπου που επισκέπτεται. Βόρεια, κεντρικά ή νότια; Όποια πορεία κι αν διαλέξετε, η περιήγηση στην Εύβοια θα είναι απολαυστική.
Ο γύρος της Εύβοιας σε 14 ημέρες! 🗺
Ημέρα 13
📍 Ατενίζοντας το Κάβο Ντόρο
Δέος είναι η πρώτη λέξη στη θέα ενός από τα δυσκολότερα περάσματα των ελληνικών θαλασσών. Όση άπνοια κι αν επικρατεί, ο Καφηρέας (Κάβο Ντόρο) έχει τα δικά του μποφόρ. Κάβο Ντόρο σημαίνει ακρωτήρι του χρυσού.
Οι φήμες για βυζαντινά ναυάγια που «χαρίζουν» ακόμα στις γύρω ακτές φλουριά Κωσταντινάτα, δικαιολογούν απόλυτα την βενετσιάνικη ονομασία του. Στο ακρωτήρι αυτό, στις εσχατιές της νοτιοανατολικής Εύβοιας, θα φτάσετε από βατό χωματόδρομο 35 χλμ., που ξεκινά μετά τον Πλατανιστό – ενώ είναι προσβάσιμο και από τη θάλασσα με μισθωμένα πλοιάρια από την Κάρυστο.